11 Aralık 2012 Salı

Ekol Hatay Künefe...

Gurme Kafası'nın ağzınızı tatlandıracak nitelikte bir deneyimi ile daha karşınızdayız...
Efendim bu haftaki lezzet durağımız İstanbul'da 3 adet şubesi bulunan ve 2007 yılında Üsküdar Bağlarbaşı'nda kurulan Ekol Hatay Künefe'dir...

Künefe, Ekol Hatay Künefe


Adından da anlaşılabileceği burası bir tatlıcı ama sıradan bir tatlıcı değil. Hatay da dahil olmak üzere bir çok yerde tattım bu tatlıyı ve emin olabilirsiniz ki künefe yedikten sonra "künefe yedim" diyebiliyorsunuz.  Hatay'da bulunan künefeciler alınganlık yapmasınlar ama ciddi anlamda bir rakibiniz var İstanbul'da...
Künefe nedir ?..

Künefe peynir ile yapılan bir kadayıf tatlısıdır... Peyniri özel, yağı özel, kadayıfı ideal bir zaman zarfında hazırlanmazsa çok da lezzetli olmuyor. Yaptığınız künefenin bir özelliği de peynirinin uzamasıdır... Çatalınızı yukarı doğru kaldırdığınızda peynir tıpkı bir sakız misali uzar, bu da peynirin kalitesi ve ideal zamanda pişmesiyle gerçekleşir. 


Peki künefe nasıl yenir ?.. 

Künefe, sıcak bir şekilde yenir, yenirse daha iyi olur ve şerbeti de hafif olmalıdır... Künefeyi soğuk yerseniz içinde peynir sıcakken nasıl lezzetli oluyorsa bir o kadar da kötü bir tad bırakabilir ağzınızda... Künefe'yi ben, kaymaklı ve üzerinde fıstıklı bir biçimde yerim. Damak tadınıza göre dondurmalı da yiyebilirsiniz.


Künefe yapılışıyla da yenilmesiyle de özeldir...Dolayısıyla bu tatlının yapımı ciddi bir sanattır diyebilirim. Ya hiç güzel olmaz müşteri kaybedersiniz, ya çok güzel olur, ilah olursunuz eğer ki bir müteşebbis iseniz... Ben işin genel olarak yiyici kısmı olduğum için müşteri kaybetmedim lakin Ekol Hatay Künefe'ye bir çok müdavim kazandırdım diyebilirim.



Firma sahibi ile yaptığım görüşmede peynirinin Hatay'dan özel olarak geldiğini, yağının Urfa'dan geldiğini ve kadayıfı ise kendilerinin hazırladığını belirtmiştir. 

Peki sadece künefe mi var Ekol Hatay Künefe'de ?..

Ayrıca Ekol Hatay Künefe'de sadece künefe değil, Antep Katmeri'de bulunmaktadır. Antep Katmeri de içinde ve dışında bolca fıstık bulunan kaymaklı bir tatlıdır. Künefesi ne denli güzelse Antep Katmeri de bir o kadar güzeldir. Antep Katmeri ağır bir tatlıdır ama ağırlığı şerbetinden değil fıstığındandır.Antep Katmeri üzerinde çok da fazla durmak yersiz diye düşünüyor ama bu tatlıyı da hakkıyla yaptıklarını belirtebilirim. Ekol Hatay Künefe'ye ilk gidişinizde mutlak suretle künefe yemelisiniz çünkü... Aşağıda gördüğünüz tatlı Antep Katmeridir...


Ekol Hatay Künefe benim yıllardır gittiğim ; eşimi, dostumu, sevdiklerimi gönül rahatlığıyla götürebildiğim bir mekandır. İstanbul'da 3 şubesi bulunmaktadır. Kurulduğu yer olan Üsküdar Bağlarbaşı, Kadıköy Evlendirme Dairesi'nin karşısı ve 4. Levent Oto Sanayi'de...


Fiyatlar nasıl peki ?..

Künefe : 7 TL
Dondurmalı ya da Kaymaklı Künefe : 9 TL
Katmer : 11 TL
Dondurmalı ya da Kaymaklı Katmer : 13 TL

Fiyatlar zamana göre değişiklik gösterebilir tabi ki... Bu yazının yazıldığı tarihte bu fiyatlardadır... Seneye ne olur tabi ki bilinmez :)

Ekol Hatay Künefe lezzeti, çalışanları, hijyeni ve atmosferiyle sınıfı geçmiştir diyebilir, herkese tavsiye ederim.

Yepyeni lezzet duraklarında görüşmek üzere...
Şimdiden afiyet bal şeker olsun, löp löp et olsun... 

Hoşça kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder